Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la acţionăm împreună

Părinţi - alimentaţia şi dinţişorii

  • Alimentaţia sănătoasă este unul dintre cei mai importanţi paşi pentru ca cel mic să aibă o cavitate orală sănătoasă. Limitează dulciurile, mâncărurile bogate în carbohidraţi, sucurile acidulate, chipsurile și biscuiţii, pentru că pot eroda smalţul dinţilor și pot cauza carii.
  • Evită eroziunea acidă! Sucul de fructe şi băuturile acidulate (chiar şi cele dietetice) sunt adesea acide. În cazul în care copiii le consumă frecvent — mai ales din sticlă — acidul poate determina eroziunea stratului de smalţ care acoperă dinţii. Restricţionează consumul de băuturi acidulate şi sucuri de fructe la mese. Între mese, daţi-i să bea lapte sau apă.
  • Zaharuri vs. Dinţi. Copiii sunt înnebuniţi după dulciuri. Din nefericire, dinţilor copiilor nu le priesc deloc. Cauza este faptul că atunci când consumăm zaharuri, bacteriile care determină apariţia plăcii bacteriene transformă zahărul în acid, care apoi atacă stratul de smalţ. În cazul în care copilul consumă o cantitate mare de alimente şi băuturi cu conţinut de zahăr sau le consumă foarte des, dinţii vor fi expuşi la acizi mai mult timp. Atunci apar cariile dentare.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri