Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la acţionăm împreună

Părinţi - Despre periaj

 • Obișnuiește-l din timp pe cel mic cu igiena orală! Este vorba de doar patru minute în fiecare zi, însă periajul dinţilor timp de câte 2 minute în fiecare dimineaţă şi seară reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte legate de prevenţie pe care le poţi transmite micuţilor.
 • Asigură-te că micuţul tău folosește instrumentele şi tehnicile adecvate pentru a putea zâmbi nestingherit toată viaţa.
 • Încă de la apariţia primului dinte de lapte, învaţă-ţi copilul să se spele pe dinţi prin jocuri educative.
 • Începe întotdeauna dintr-un capăt al dinţilor de sus. Poţi aplica jocul următor: după ce învaţă să înceapă de sus, pune periuţa în partea anterioară a rândului inferior de dinţi şi întreabă ştrengăreşte: “Oare de aici trebuie să încep?” De cele mai multe ori, joaca este metoda optimă de învăţare.
 • Să îi înveţi să îşi cureţe dinţii cu mişcări circulare de mică amplitudine este mult mai dificil decât pare. Poate fi de un real ajutor să exersezi puţin înainte de a introduce periuţa în gură. Când îi periezi dinţii, spune-i încotro mişti periuţa şi descrie cercurile micuţe pe care le realizezi pe dinţii săi. Permite-i să încerce şi nu uita să îl lauzi pentru misiunea bine îndeplinită.
 • Nu uita să îi spui să perieze dintele până la gingie. Sănătatea gingiilor este la fel de importantă ca şi sănătatea dinţilor!
 • Asigură-te că înţelege faptul că suprafeţele interioare ale dinţilor sunt la fel de importante. Placa bacteriană se acumulează şi aici, dar şi pe suprafeţele masticatorii.
 • După periaj, spune-i copilului să scuipe. Atenţie! Nu trebuie să înghită pasta de dinţi şi în cazul copiilor de vârstă mică, poate fi dificil să îi determini să scuipe. De aceea este important să folosești o cantitate foarte mică de pastă de dinţi; totodată asigură-te că este permanent supravegheat.
 • După ce copilul este capabil să scuipe pasta de dinţi (de obicei în jurul vârstei de 2 ani), poţi folosi o cantitate de dimensiunea unui bob de mazăre de pastă de dinţi cu fluor.
 • Deşi copiii doresc să îşi perieze singuri dinţii, este extrem de dificil să reuşească înainte de a împlini 7 ani. De aceea, după ce copiii mai mici de 7 ani termină periajul dentar, trebuie să le periezi locurile pe care de obicei le ignoră (cum ar fi partea posterioară a dintelui şi suprafaţa masticatorie). După periaj, copiii trebuie să scuipe, însă să nu clătească cu apă. Astfel, fluorul le poate proteja dinţii în continuare.
 • Ce facem dacă le displace periajul? Încercaţi să vă periaţi dinţii simultan — dacă vei face lucrurile în acelaşi timp, vei fi un model. Mai mult, transformă periajul dentar într-un joc în care vă periaţi reciproc dinţii. Astfel se poate distra şi poate deprinde obiceiuri bune. În curând, îţi va spune el ţie cum să îţi îngrijești dinţii!
 • Chiar și până la apariţia primilor dinţi temporari, curăţarea gingiilor cu o compresă udă este necesară, având în vedere faptul că acestea sunt un loc propice de dezvoltare a bacteriilor.
 • Începând cu vârsta de 2 ani, se recomandă folosirea unei paste de dinţi cu fluor. Acesta este singurul tip de pastă care întărește smalţul dinţilor și ajută la înlăturarea plăcii bacteriene în același timp.
 • Imediat ce îi cresc primii dinţi unul lângă altul, ajută-l să folosească aţă dentară, o dată pe zi.
 • Copiii trebuie să folosească periuţe de dinţi cu peri moi, special concepute pentru ei, astfel încât mărimea și forma lor să le permită accesul la toţi dinţii și un periaj corect.
 • Schimbă periuţa de dinţi a copilului o dată la 3 luni, iar dacă copilul a fost bolnav, imediat după aceea.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri