Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la acţionăm împreună

Şcoli şi grădiniţe

Ești profesor sau director de școală sau grădiniţă? Iată ce poţi face împreună cu elevii pentru a-i învăţa să aibă grijă în mod corect de dantura lor!

  • Organizează ore de educaţie dentară împreună cu un medic dentist! Roagă-l să vină cu un mulaj și alte materiale interesante de la cabinet, pentru a stârni interesul elevilor.
  • Fă un calendar al consultaţiilor stomatologice pentru fiecare și ajută-i pe elevi să se programeze la dentist! Discută cu părinţii despre cea mai bună soluţie.
  • Pentru elevii mai mici sau copiii de la grădiniţă, organizează un moment de periaj zilnic supravegheat.
  • Oferă sfaturi și informaţii pentru părinţi pentru a-i ajuta să aibă grijă de dinţii copiilor lor! Poţi invita un medic dentist la ședinţele cu părinţii, pentru a le oferi informaţii specializate. Orice medic din proximitatea școlii sau grădiniţei va fi probabil încântat să vorbească cu părinţii micilor pacienţi.
  • Mergi în vizită cu clasa la medicul dentist și roagă-l să arate copiilor aparatele din cabinet și să vorbească cu ei despre procedurile uzuale. Se vor obișnui astfel cu medicul și nu se vor mai teme să meargă la dentist!
  • Apelează la educaţia între egali! Elevii mai mari pot fi profesori pentru cei mici, cu rezultate foarte bune. De exemplu, elevii de clasa a patra dintr-un oraș din Germania au susţinut un program de instruire în privinţa perierii corecte a dinţilor, iar procesul i-a ajutat atât pe cei mici, cât și pe ei înșiși, să aibă mai multă grijă de dantura lor. Într-un program similar, elevi mai mari i-au învăţat pe copiii de 5 ani despre dieta sănătoasă pentru dantură. A rezultat o scădere în cantitatea de dulciuri consumate, dar și o creștere în cunoștinţe la elevii transformaţi în mici profesori.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri