Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


10 noiembrie 2014

înapoi la noutăţi

Elevii Campioni Naționali la Periaj Dentar au putut să își modernizeze clasele în noul an școlar

• În cadrul Campionatului Național de Periaj, elevii care au arătat că știu să aibă grijă de sănătatea dinților lor au putut câștiga fonduri pentru modernizarea și dotarea sălilor de clasă;

• Laptopuri, imprimante, aparate de fotografiat, tablă magnetică sau chiar un spațiu de joacă au fost preferințele copiilor și a administrației școlilor pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare;

• Campania Zâmbește România a provocat copiii din România să arate că știu să aibă grijă de sănătatea lor orală, după ce un studiu recent1 a relevat că 75% dintre copiii între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Totodată, în medie, 3/4 din dinții afectați ai acestor copii prezintă carii netratate1.

Campionatul Național de Periaj, organizat în cadrul campaniei de educare pentru o igienă orală corectă, Zâmbește România, de către GSK Consumer Healthcare prin brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne® și Parodontax®, a premiat 10 școli cu 500 de euro2 în luna mai a acestui an, înainte de vacanță, pentru ca în noul an școlar copiii să se poată bucura de spații de învățare modernizate. Clasele câștigătoare au reușit să impresioneze juriul prin materialele creative care au demonstrat cum copiii au grijă de dinții lor zi de zi.

Astfel, elevii a 10 școli și grădinițe din Brăila, Bacău, Oradea, Mioveni, Brașov, Sibiu și București au fost așteptați în noul an școlar cu echipamente noi pentru a face o zi la școală mai interactivă şi memorabilă.

Cea mai mare nevoie identificată de clasele câștigătoare a fost aceea de echipament modern, care să îi ajute în procesul de învățare. Laptopurile, imprimantele și aparatele de fotografiat au fost în topul achizițiilor cu ajutorul premiului din Campionat. Cea mai inedită investiție a fost într-un spațiu de joacă pentru o grădiniță din Bacău.

Timp de două luni, începând cu Ziua Mondială a Sănătății Orale, din 20 martie, și până pe 11 mai 2014, copiii din întreaga Românie s-au mobilizat acasă sau la școală, ca să arate că știu regulile unui periaj corect. La finalul proiectului, micii campioni au avut ocazia să facă parte și dintr-un film-tutorial despre obiceiurile corecte de igienă orală, prin care Zâmbește România să arate lumii întregi că românii știu și pot avea grijă corect de dinții lor și care poate fi urmărit aici.

Campionii Naționali la Periaj au dovedit că pot crește poziția României în statisticile Europene

Campionatul Național de Periaj din cadrul Zâmbește România, cu susținerea Aquafresh®, s-a adresat copiilor de până în 14 ani, familiilor lor și claselor din școala primară și generală. Un studiu cu privire la nivelul de sănătatea orală a copiilor, desfășurat de Zâmbește România în 2013, arată că există în continuare o nevoie pronunțată de educație atât în rândul copiilor, cât și al părinților3.

Potrivit studiului, 75% dintre copiii între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Totodată, în medie, 3/4 din dinții afectați ai acestor copii prezintă carii netratate, în timp ce 4% din numărul de dinți afectați au fost extrași din cauza cariilor. În acest context, specialiștii atrag atenția părinților că neglijarea și netratarea dinților temporari poate să aibă consecințe asupra dentiției definitive.

Conform rezultatelor, 4 din 10 copii de până în 13 ani au deja carii pe dinții definitivi, fapt îngrijorător dat fiind că unii dinți definitivi încep să apară foarte devreme, la vârsta de 6 ani. În plus, 88% din dinții permanenți afectați ai copiilor sunt afectați de carii care sunt neglijate și nu sunt tratate, ceea ce afectează încă de timpuriu starea generală a danturii.


1 Studiul Zâmbește România pentru evaluarea stării de sănătate orală la populaţia şcolară din România, pe un grup de 6.786 de elevi cu vârste curpinse între 5 și 13 ani, din 7 oraşe (București, Iași, Constanța, Timișoara, Cluj, Oradea, Craiova), aprilie-decembrie 2013, coordonat de Conf. Mihaela Adina Dumitrache, Disciplina de Sănătate Orală, UMF Carol Davila, București.

2 500 de euro cu taxe și impozite incluse

3 Studiul Zâmbește România pentru evaluarea stării de sănătate orală la populaţia şcolară din România, pe un grup de 6.786 de elevi vârste curpinse între 5 și 13 ani, din 7 oraşe (București, Iași, Constanța, Timișoara, Cluj, Oradea, Craiova), aprilie-decembrie 2013, coordonat de Conf. Mihaela Adina Dumitrache, Disciplina de Sănătate Orală, UMF Carol Davila, București.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri