Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


17 iunie 2016

înapoi la noutăţi

Dăm startul caravanei Zâmbește România! Căpitanul Aquafresh pornește în căutarea Agenților 00Carii

Vara asta, Caravana Zâmbește România ajunge în toată țara! Susținută de brandurile Aquafresh®, Sensodyne® și parodontax®, caravana are ca obiectiv oferirea de soluții și programe educaționale, în vederea îmbunătățirii sănătății orale în rândul românilor.

„Caravana națională Zâmbește România reprezintă o soluție integrată, creată ca răspuns la nevoile consumatorilor, așa cum le-am observat de-a lungul anilor”, a declarat Helen Tomlinson, General Manager, GSK Consumer Healthcare, România și Balcani. „Un studiu1 realizat anul acesta în rândul consumatorilor arată că 72% dintre români au probleme dentare. Deși alarmantă, această valoare arată o îmbunătățire față de 2012, anul lansării campaniei Zâmbește România, când 80% dintre respondenți2 au declarat că au astfel de probleme. Dacă în 2012, șapte din zece consumatori aveau carii, astăzi numai cinci din zece mai au această problemă. Așadar, eforturile noastre de a le reaminti oamenilor că igiena orală este importantă pentru sănătatea lor au avut efect, iar acest lucru ne încurajează să continuăm investiția în programe de educare. Ne propunem ca și de această dată să interacționăm direct cu cât mai mulți oameni de toate vârstele și să venim în ajutorul lor cu informaţii utile despre igiena orală."

Caravana se va desfășura în perioada 18 iunie – 7 august, în 8 orașe din țară, aducându-le românilor programul Rabla pentru periuța ta și oferindu-le posibilitatea de a-și înlocui periuțele uzate, oferind însă şi informații specifice despre igiena orală și personalizate pe anumite tipuri de afecțiuni. Studiile3 comandate de GSK arată că 1 din 3 români suferă de sensibilitate dentară, ceea ce înseamnă că una din trei persoane simte durere acută la nivelul dinţilor atunci când consumă alimente dulci, foarte reci sau fierbinţi. Iar nevoia de educaţie apare tocmai datorită faptului că aceştia, chiar dacă recunosc că au această problemă, nu fac nimic pentru a ameliora şi trăiesc cu această senzaţie de disconfort de fiecare dată când beau cafea sau băuturi reci. Afecţiunile rămân, astfel, netratate şi se pot agrava în timp.

Căpitanul Aquafresh, personajul principal al campaniei din 2016, va recruta 50.000 de Agenți 00Carii - consumatori de toate vârstele care își propun să urmeze cei trei pași ai îngrijirii orale:

 • Se spală pe dinți de două ori pe zi
 • Merg la medicul dentist în mod regulat
 • Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată

Parcursul Caravanei Zâmbește România:

 • București – 18, 19 iunie – Parcul Tineretului (intrarea Șincai)
 • Craiova – 25, 26 iunie – Piața Mihai Viteazul
 • Sibiu – 2, 3 iulie – Piața Mare
 • Brașov – 9, 10 iulie – Piața Sfatului
 • Iași – 16, 17 iulie – Palatul Culturii
 • Mamaia Sud – 23, 24 iulie – Plaja Flora
 • Cluj – 30, 31 iulie – Piața Unirii
 • Timișoara – 6, 7 august – Iulius Mall

Caravana le propune consumatorilor activități interactive, programe educaționale, dar și multe surprize și premii, având posibilitatea să primească revista de benzi desenate Căpitanul Aquafresh și Agenții 00Carii în misiunea Zâmbește România, precum și produse de îngrijire orală și consultații gratuite în cabinetele stomatologice înscrise în campanie.

Caravana Zâmbește România face parte din campania Zâmbește România, ajunsă la a 5-a ediție. Pe parcursul anilor anteriori, campania a avut aproximativ 120.000 de beneficiari direcți: au participat la programe educaționale și au primit produse de îngrijire orală peste 40.000 de copii din mediul urban, 3.000 de copii și părinți din mediul rural și peste 35.000 de viitoare mămici; 1.500 de copii din mediul rural au beneficiat gratuit de tratamente dentare prin parteneriatul cu Salvați Copiii și peste 30.000 de români au primit gratuit periuțe de dinți noi în schimbul celor vechi; în plus, sute de români au mers la consultații gratuite în cabinetele stomatologice înscrise în campanie.


1 Studiu IPSOS Îngrijirea orală, utilizare și atitudini; 2016; în România – aplicat pe un eșantion de 500 de persoane, bărbați și femei, 18-65 de ani, urban (reprezentativitate națională la nivel urban)

2 Studiu IPSOS Îngrijirea orală, utilizare și atitudini; mai 2012; în România – aplicat pe un eșantion de 500 de persoane, bărbați și femei, 18-65 de ani, urban (reprezentativitate națională la nivel urban)

3 Studiu IPSOS Îngrijirea orală, utilizare și atitudini; 2016; în România – aplicat pe un eșantion de 500 de persoane, bărbați și femei, 18-65 de ani, urban (reprezentativitate națională la nivel urban)

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri