Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la noutăţi

Peste 400 de cabinete medicale din țară își deschid ușile pentru controale stomatologice gratuite

21 martie 2014

Peste 400 de cabinete medicale din toată țara s-au mobilizat pentru a oferi consultații stomatologice gratuite românilor în cadrul campaniei Zâmbește România, susţinută de GSK Consumer Healthcare prin brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax® și Corega®. Ca în fiecare an, medici stomatologi din țară se implică să îmbunătățească starea de sănătate orală a românilor, să îmbunătățească educația și nivelul de informare și unii dintre ei merg chiar mai departe și, pe lângă o consultație gratuită, oferă și detartraj gratuit.

Conform unui studiu IPSOS din 2012, aproape jumătate dintre respondenți au declarat că nu au fost la un control stomatologic în ultimul an și dintre aceștia, 28% susțin că nu merg la medic deoarece problemele lor nu sunt suficient de serioase. Cu toate acestea, 80% dintre români suferă de carii, placă bacteriană, tartru, probleme gingivale sau alte afecțiuni din cauza igienei precare.

Vizitele la medicii dentiști pot să aducă, pe lângă evaluarea generală a sănătății orale, și recomandări pentru un periaj dentar adecvat (tip de periuță, tip de pastă de dinți, mișcări corecte), dar și alte recomandări ce țin, spre exemplu, de alimentație. Băuturile efervescente sau citricele sunt acide și pot dăuna smalțului, de aceea este bine să evităm să ne spălăm pe dinți imediat după ce le consumăm.

Vizitele la stomatolog făcute în copilărie nu numai că îi educă pe copii să se spele corect, dar îi și obișnuiește să facă aceste vizite în mod regulat. Vechea frică de scaunul stomatologului va dispărea, iar ei vor crește mai informaţi, mai atenţi la igiena orală și mai sănătoşi. E indicat ca și părinții să fie alături de cei mici în aceste vizite, pentru că vor putea afla și ei recomandările și îi vor putea urmări pentru o implementare corectă. Spre exemplu, este bine ca practicile de igienă orală să fie supravegheate de părinte, de la 2 ani de când ar trebui să înceapă să se spele singur și până la vârsta de 6 ani.

Mergi împreună cu toată familia, cu mic cu mare, la medicul dentist și beneficiază de un control stomatologic gratuit. Află care este medicul dentist cel mai aproape de casa ta aici.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri