Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


17 septembrie 2014

înapoi la noutăţi

Cum a fost “Rabla pentru Periuța Ta” la București

relatată de Bulgăraș, jurnalistul de serviciu

Sâmbătă, 13 septembrie, am ieșit în Parcul Tineretului să deschidem programul Rabla pentru Periuța Ta pentru prietenii mei din București.

Mi-am petrecut ziua cum nu se putea mai hazliu, m-am jucat toată ziua cu sute de copilași, dar și cu părinții lor, care uneori au fost mai dornici decât cei mici să își aducă aminte de copilărie.

Am împărțit peste 2.000 de periuțe de dinți noi și cupoane de reducere pentru pastă de dinți, pentru ca fiecare să-și aleagă ce dorește dintre Aquafresh, Aquafresh Kids, Sensodyne și Parodontax.

La fața locului am bătut palma și am făcut poze cu bunici și copii, studenți, părinți, tineri bicicliști, jurnaliști și bloggeri. Câte zâmbete, atâtea povești! Cu unii am avut timp și să vorbesc:

“Cine știe ce e aceea o carie?”

Maria, fetiță de 4 ani, venită cu bunica ei: “Știu eu! După ce mănânci, caria îți mănâncă și ea dinții!”

Ha, nu m-am gândit niciodată la asta. Așa e, i-am zis. Bravo, copii, suntem pe drumul cel bun.

“Și ce faci ca să nu-ți mănânce dinții?” (am zis că o păcălesc)
“Mă spăl pe dinți corect, și dimineața și seara” s-a grăbit ea să răspundă.

Apoi m-am îndreptat spre bunica ei.

“Cum ați învățat-o pe micuță să se spele corect pe dinți?”
“Prin puterea exemplului. Cei mici se iau mereu după părinți, după frățiori și tot așa”.

O altă mămică, cu un copilaș mai mic în cărucior, din care i se vedeau doar ochii mari și castanii uitându-se mirat la noi, se apropie și intervine:

“Acum, în ziua de azi, pentru copiii noștri avem tot felul de materiale educative care să ne ajute să îi obișnuim cu spălatul pe dinți. Avem aplicații pe telefon, melodii, cărți cu povești colorate, de toate ca să fie distractiv, pe vremea noastră nu erau, dar acum nu mai avem scuză să nu-i învățăm”.

Pe finalul după-amiezei, tot uitându-mă la cum împărțeau periuțe ajutoarele mele de la Facultatea de Stomatologie, m-am mirat că cei mai mulți oameni au ales periuțe galbene. Cine s-ar fi gândit? Erau câțiva colegi din presă care veniseră să ne filmeze, am vrut să vin în fața camerei să le prezint și eu statistica mea despre culori. Ei au râs, voiau să-l filmeze pe domnul doctor stomatolog, dr Dorin Rîșnoveanu, prietenul nostru prezent și el acolo. M-au trimis înapoi la joacă, glumind, mi-au spus că nu “dau bine pe sticlă”. N-am înțeles exact de ce, dar nu m-am supărat, hehe, eram oricum fericit cu atât de mulți copii în jur.

A doua zi dis de dimineață am plecat să vizităm și zâmbăreții din Constanța. Ce povești am găsit acolo, la mare, vedeți în următorul reportaj!

A consemnat: Bulgăraș, jurnalistul de serviciu.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri