Ce este sensibilitatea dentară și cum o identificăm


Sensibilitatea dentară apare în momentul expunerii dentinei (partea interioară mai moale a dintelui aflată sub smalț și gingii) la stimulii exteriori. Mii de canale microscopice trec prin dentină spre centrul dintelui și odată ce dentina este expusă, factori declanșatori externi (de exemplu o băutură rece) pot stimula nervii din interiorul dintelui, rezultând o durere intensă şi de scurtă durată.

Doar un stomatolog poate diagnostica sensibilitatea dentară însă și tu poți ajuta la minimizarea expunerii ulterioare a dentinei, îngrijirea dinților sensibili și ameliorarea simptomelor dureroase prin adoptarea unor principii simple ale rutinei de îngrijire orală și ale obiceiurilor alimentare.

Printre lucrurile pe care le poți face pentru a ajuta la protecția dinților sensibili:

• Evită periajul dentar prea frecvent sau agresiv;

• Optează pentru o periuță de dinț¬i cu peri moi;

• Folosește o pastă de din¬ți cu fluor, conform recomandărilor stomatologilor;

• Cere medicului dentist sfaturi referitoare la cea mai adecvată tehnică de periaj dentar pentru problemele tale dentare.

Pentru îngrijirea optimă, schimbarea pastei de dinți obișnuite cu o pastă de dinți de utilizare zilnică special concepută pentru dinții sensibili este, așadar, esențială. De când s-a lansat, în 1961, Sensodyne a devenit marca numărul 1 recomandată de medicii dentiști (cf. studiu național Ipsos, Ian 2016) pentru sensibilitatea dinților. A fost dovedit clinic că periajul de două ori pe zi cu pastele de dinţi Sensodyne reduce durerea dinților sensibili. Cercetătorii au identificat și au formulat o serie de tehnologii noi pentru a fi incluse în gama de produse Sensodyne, precum tehnologia NovaMin din pasta de dinţi Sensodyne Repair & Protect, care ajută la ameliorarea sensibilității dentare prin formarea unui strat mai dur pe suprafaţa smalţului dentar. Aceste tehnologii sunt utilizate pentru a calma terminaţiile nervoase din interiorul dinților sensibili sau pentru a proteja dentina expusă, creând o barieră pe suprafaţa zonelor sensibile ale dinţilor, efecte dovedite clinic.

Dacă resimți dureri la nivelul dinților și nu cunoști cauza, te invităm să faci Testul Sensodyne Online (Testul Sensodyne Online) și nu uita să mergi regulat la medicul stomatolog.

Ne găsiți pe Facebook!