Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la noutăţi

Cunoaște comunităţile defavorizate incluse în noul program Zâmbește România – Salvaţi Copiii

Județele Vaslui și Botoșani sunt pe locurile 5, respectiv 9 cele mai sărace județe din țarăi. Oamenii de aici se bazează pe ajutoare sociale, dacă au reușit pe parcursul timpului să își păstreze toate actele, dar de cele mai multe ori trăiesc din ce produc în propriile gospodării, cu resurse financiare limitate. Acolo se găsesc sate izolate, sărace, parcă oprite la un moment dat în timp, sau prinse între două generații, de tineri și bătrâni, numai prezentul, cu toate ale lui, fiindu-le necunoscute.

La fel ca în multe sate din Moldova, și în Gorbănești (județul Botoșani) și Dumești (județul Vaslui) populația adultă, îndeobște părinții, sunt plecați să muncească în străinătate, lăsând copii împreună cu bunicii. Cu toate grijile și îndatoririle zilnice ca elevi și de pe lângă casă, nu mai rămân nici timp, nici bani pentru sănătatea orală. Nu toți știu încă noțiunile de bază privind igiena orală, iar leacurile de la bunica pentru trecătoarele dureri de dinți par să fie suficiente.

Chiar dacă izolate, satele au un farmec aparte, așezate pe coline, cu case care au fost odată frumoase, tipic moldovenești, cu prispe largi, case colorate, însă pe care povara anilor nu le-a iertat. Aici a copilărit și o fetiță pe nume Alina Olariu, care astăzi este medic stomatolog. Alina a deschis recent un mic cabinet stomatologic în satul Gorbănești. Chiar și așa, sunt părinți sau bunicii care nu au în continuare posibilități nici măcar pentru o periuță sau pastă de dinți.

„În urma unei activități de educație sanitară voluntară pe care am desfășurat-o în luna noiembrie 2013 în școala din Gorbănești, am descoperit un număr mare de elevi care nu au fost măcar o dată la stomatolog. Întrebându-i mirată de ce, mi-au răspuns că nu au surse financiare nici pentru tratamente, nici pentru drumurile la un cabinet din oraș”, povestește Alina.

Statisticile îngrijorătoare se nasc de multe ori din mediul rural, iar în misiunea noastră de a ridica poziția României în statisticile Europene privind igiena orală, Zâmbește România intră prin acest program în comunitățile defavorizate sprijinite de Salvați Copiii România și așează acești copii fie în băncile cursurilor de educație pentru igienă orală, fie pe scaunul medicului stomatolog, pentru a rezolva exact problema de sănătate cu care se confruntă.

Programul are însă nevoie de susținerea fiecăruia dintre noi și am încercat să o facem cât mai ușor: cumpără oricare produse Aquafresh®, Parodontax® sau Sensodyne® în perioada lunii iunie și vei direcționa astfel 1% din valoarea acestora către programul pentru sănătatea orală a copiilor din Gorbănești și Dumești, dăruindu-le astfel un zâmbet sănătos.


ihttp://old.econtext.ro/economie/macro/cat-valoreaza-romania-cati-bani-fac-judetele-patriei-bucuresti-cluj-mures-bacau-olt-neamt-dolj-iasi-arad-si-toate-celelalte.html

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri