Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la ce trebuie să ştii

Ghidul tău pentru periaj dentar:

Pe lângă utilizarea regulată a pastei de dinţi, este foarte importantă şi folosirea unei tehnici de periaj adecvate, conform recomandărilor formulate de medicii dentişti.

1. Plasează capul periuţei de dinţi la un unghi de 45 de grade faţă de dinte. Periază dinţii cu blândeţe, folosind mişcări circulare, de mică amploare, efectuând aproximativ 20 de mişcări pentru fiecare dinte.
2. Foloseşte mişcări scurte şi rapide pentru a îndepărta placa bacteriană dinspre marginea ţesutului gingival spre marginea ocluzală a dintelui (cea folosită pentru a muşca).
3. Repetă acest proces pentru fiecare dinte, pentru a asigura curăţarea completă a suprafeţelor dentare exterioare şi a marginilor gingivale.
4. Pentru dinţii din faţă, periază cu grijă suprafaţa interioară a fiecărui dinte, apoi răsuceşte periuţa de dinţi sau foloseşte mişcări scurte şi rapide spre marginea ocluzală a dintelui.
5. Pentru dinţii cu rol în muşcat sau mestecat, periază cu blândeţe suprafaţa plană prin mişcări de du-te-vino.
6. Periază cu blândeţe, dar ferm, suprafaţa limbii pentru a îndepărta bacteriile, apoi clăteşte gura şi periuţa cu apă. Pentru o igienă orală completă, foloseşte şi apa de gură şi aţa dentară.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri