Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


4 septembrie 2014

înapoi la noutăţi

Inamicii cotidieni ai dinţilor
Greșeli pe care le faci pe parcursul zilei faţă de dinţii tăi

Pe tot parcursul zilei suntem înconjuraţi de tentaţii și obiceiuri nesănătoase. Deși ai grijă de tine, problemele cu dinţii apar, mai devreme sau mai târziu. Unele obiceiuri cotidiene sau lipsa lor, influenţează sănătatea ta orală. De dimineaţă până seara, dinţii tăi sunt supuși unor „atacuri” iar rolul tău este de a-i proteja și de a te asigura că sunt sănătoși.

1. Nu uita de periaj dimineaţa

Datorită stilului de viaţă din ce în ce mai aglomerat și ritmului alert, persoanele ignoră faptul că, înainte să plecăm din casă este necesar un periaj corect, care va pregăti dinţii tăi pentru întreaga zi. Nu numai că vei scăpa de halena de dimineaţă dar vei şi îndepărta bacteriile dezvoltate peste noapte.

2. Guma de mestecat nu poate înlocui un periaj

Nu înlocui niciodată periajul complet de dimineaţă sau de seară cu guma de mestecat. Aceasta poate fi folosită ca un mijloc auxiliar de igienă pe parcursul zilei, de exemplu, după o gustare. Guma reechilibrează PH-ul care devine acid în timpul unei mese, lucru care poate conduce la carii. Deși ajută, nu poate substitui un periaj făcut corect.

3. Ce înseamnă periajul excesiv

Nu este necesar să te speli pe dinţi după fiecare masă. Trebuie să realizezi că orice este în exces îţi poate dăuna. Medicii dentişti recomandă ca periajul dentar să fie făcut de două - trei ori pe zi, obligatoriu dimineaţa și seara. Pentru o igienă orală corectă între cele două, poţi folosi articole auxiliare de igienă.

Atenţie şi la periajul agresiv deoarece în urma acestuia apar ca rezultat gingivitele şi retracţiile gingivale.

4. Ce se întâmplă dacă nu îţi periezi dinţii seara

Cea mai mare greșeală pe care o poţi face este să nu îţi periezi dinţii seara. Periajul trebuie făcut după ultima masă, chiar înainte de culcare. Există o serie de factori care pot favoriza dezvoltarea florei bacteriene și care pot conduce la consecinţe grave pentru dinţii tăi, prin crearea unui mediu prielnic pentru apariţia cariilor și a inflamaţiilor gingivale.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri