Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la ce trebuie să ştii

Obiceiuri pentru un zâmbet sănătos:

Foloseşte aţa dentară

O periuţă de dinţi nu poate ajunge peste tot. Foloseşte produse de curăţare interdentară, precum aţa dentară, pentru a elimina mâncarea şi placa bacteriană acolo unde se strânge de obicei: între dinţi şi de-a lungul gingiei. Nu uita să cureţi zona de contact între dinte şi gingie.
Ai grijă de dinţii sensibili

Aproape 1 din 3 persoane suferă de un anumit grad de sensibilitate dentară. În cazul în care consumul de alimente reci sau fierbinţi este dureros sau simţi durere în timpul periajului, consultă medicul dentist pentru a determina cauza. El îţi poate oferi sfaturi cu privire la periuţa, pasta de dinţi şi tehnica de periaj pe care să le foloseşti.
Ai grijă de dinţii tăi şi când eşti în mişcare

Asigură-te că îţi păstrezi obiceiurile sănătoase şi atunci când ai o zi aglomerată sau când călătoreşti: mestecă gumă fără zahăr după orice masă sau gustare pentru a stimula secreţia salivară şi ajută la neutralizarea acizilor. Pentru mai multe informaţii despre cum să ai grijă de dinţii tăi şi când eşti în mişcare, apăsaţi aici.
Evită să ai gura uscată

Oricine are gura uscată din când în când, uneori din cauza medicamentelor. Este mai mult decât incomod, deoarece poate creşte riscul de boli ale gingiilor, de apariţie a cariilor dentare şi a infecţiilor bucale. Mestecă gumă fără zahăr pentru 20 de minute după ce ai mâncat sau ai băut pentru a secreţia de salivă şi bea apă regulat. Pentru mai multe informaţii despre cum să evitaţi să aveţi gura uscată, apasaţi aici.
Învaţă copiii să îşi perieze dinţii

Periajul dinţilor de lapte poate constitui o provocare, dar pentru că ei sunt la fel de importanţi ca şi dinţii permanenţi, părinţii trebuie să înceapă periajul lor imediat ce apar. Cere sfatul medicului dentist şi creează un joc pentru spălatul dinţilor în care poţi supraveghea şi recompensa copilul.
Ai grijă de proteza dentară

Toţi dinţii, fie că sunt cei naturali sau o proteză dentară, merită aceeaşi atenţie. Deoarece pasta de dinţi nu este recomandată pentru protezele dentare, foloseşte soluţii speciale de curăţare precum tabletele efervescente de curăţare, dar niciodată apă fierbinte. Pentru a păstra proteza dentară în cea mai bună formă nu o purta noaptea şi verifică starea ei regulat. Şi nu în ultimul rând, mergi la medicul dentist pentru controlul periodic. Ţine minte: sănătatea orală influenţează starea generală a corpului tău şi calitatea vieţii.

O bună sănătate orală te ajută să eviţi problemele de sănătate orală şi tratamentele costisitoare. Având grijă de dinţii tăi, ai grijă de întregul corp: menţinerea unor bune obiceiuri de igienă orală reprezintă un mod eficient de a avea o viaţă sănătoasă şi de a te bucura de un tonus excelent.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri