Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


înapoi la noutăţi

Peste 10.000 de elevi din 7 orașe din țară beneficiază de ore de educație cu privire la igiena orală

9 aprilie 2014

În cadrul campaniei Zâmbește România, susținută de GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare prin brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax® și Corega®, medici stomatologi vor vizita în lunile martie și aprilie peste 10.000 de elevi din școlile din Cluj-Napoca, București, Iași, Bacău, Constanța, Oradea, Brașov și Craiova pentru a le povesti acestora despre regulile de igienă orală corectă și pentru a le oferi seturi de îngrijire formate din pastă de dinți și periuță.

Experții le vor vorbi copiilor de la clasele I-IV despre necesitatea periajului dentar, frecvența și tehnica corecte, despre diferitele tipuri de periuțe și despre ce înseamnă o alimentație echilibrată care ne poate face dinții mai sănătoși. În plus, copiii vor putea exersa odată cu un specialist mișcările corecte, vor putea vedea pe mulaje sau poze ce se întâmplă dacă nu ai grijă de dinții tăi și vor vedea că medicii sunt de fapt prietenoși, iar vizita la cabinet nu trebuie să fie o corvoadă.

Rezultatele studiului făcut anul trecut în școli, în cadrul campaniei, arată cifre îngrijorătoare care denotă o nevoie pronunțată de educație atât în rândul copiilor, cât și al părinților, și care au determinat continuarea programului.

Potrivit studiului, 75% dintre copiii între 5 și 13 ani au carii pe dinții temporari. Suprafața cariilor netratate acoperă, în medie, 3/4 din dinții afectați ai acestor copii, în timp ce 4% din numărul de dinți afectați au fost extrași din cauza cariilor.

Și în rândul copiilor care au dinții definitivi situația este îngrijorătoare, ținând cont că 4 din 10 copii de până în 13 ani au deja carii, deși unii dinți definitivi încep să apară foarte devreme, la vârsta de 6 ani. În plus, 88% din dinții permanenți afectați ai copiilor sunt afectați de carii care sunt neglijate și nu sunt tratate, ceea ce influenţează încă de timpuriu starea generală a danturii.

Și pentru a-i încuraja și mai mult pe cei mici să se spele pe dinți în fiecare zi, medicii le povestesc și despre Campionatul Național de Periaj. Pot cere ajutorul unui părinte sau profesor pentru a se înscrie în competiția disponibilă pe facebook.com/ZambesteRomania cu o fotografie sau film de când se spală pe dinți, dimineața ori seara. Au șansa să câștige o excursie la Disneyland Paris sau 500 de euro pentru clasa lor.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri