Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


Când începe educaţia celor mici cu privire la igiena orală?

Menţinerea igienei cavităţii bucale se începe încă din primele zile de viaţă ale bebeluşului, chiar şi în absenţa dinţilor. După fiecare hrănire a sugarului se recomandă ca gingiile şi limba acestuia să fie curăţate cu ajutorul unui tifon sau material textil fin, umezit în prealabil.

După apariţia primilor dinţi de lapte se începe curăţarea acestora cu ajutorul periuţei de dinţi şi a pastei de dinţi pentru copii, cum ar fi Aquafresh® Kids. Nu se omit nici regiunile gingivale în care nu au erupt încă restul dinţilor, ci se curăţă fie cu periuţa de dinţi, fie cu tifon umezit.

Odată ce copilul creşte, este important să aibă o rutină pentru păstrarea sănătăţii orale. Ce facem când copiii refuză spălatul pe dinţi? Cea mai bună metodă este aceea a exemplului de urmat. Aşadar, spală-te pe dinţi împreună cu micuţul.

Există şi mici trucuri pentru a face mai uşoară acceptarea periajului dentar: pe durata periajului puteţi asculta împreună una din melodiile preferate ale copilului, care să aibă o durată de aproximativ 2 minute; periaţi-vă dinţii reciproc - în timp ce îl laşi să te spele pe dinţi, micuţul este distras şi va încerca să te imite; lasă copilul să îşi aleagă singur paharul, periuţa şi pasta de dinţi.

Protejează zâmbetul familiei tale

Prevenţia este întotdeauna mai bună decât tratamentul. Bunele obiceiuri de igienă orală vor ţine la distanţă mare parte din problemele dentare, evitând durerile de dinţi şi tratamente stomatologice costisitoare.

Pentru mai multe informaţii despre cum poţi avea grijă de sănătatea ta şi a copilului tău, apăsaţi aici.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri