Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


Zâmbeşte România în 2013

Peste 7000 de persoane s-au alăturat Caravanei în cele şase oraşe, s-au colectat aproape 100 de kilograme de periuţe uzate şi s-au distribuit peste 10.000 de periuţe noi.

Cu mesajul ”Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi” şi accent pe cei trei paşi simpli pentru o sănătate orală corectă, campania Zâmbeşte România s-a axat, în 2013, pe programe educaţionale pe tema igienei orale şi un puternic apel la acţiune către consumatori, adresat copiilor, părinţilor şi educatorilor.

Campania a fost inaugurată de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale (20 martie), când parlamentarii români au primit sfaturi de igienă orală de la copii. O delegaţie a ”Ajutoarelor Zânei Măseluţă”, formată din 10 copii, s-a adresat Comisiilor de Sănătate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, precum și altor parlamentari, i-au informat despre cei trei pași pentru o bună sănătate orală și i-au invitat să se alăture campaniei ”Zâmbește România”.

Activităţile din preajma Zilei Naţionale a Sănătăţii Orale au continuat în martie şi aprilie cu o serie de evenimente publice, din cadrul Caravanei Naţionale „Rabla pentru Periuţa Ta”. Bucureştenii, dar şi cei din Craiova, Iaşi, Oradea, Cluj-Napoca şi Constanţa au fost invitaţi să îşi aducă periuţele vechi la standul „Rabla”, în schimbul cărora au primit câte un kit complet de îngrijire orală. Specialiştii în sănătatea orală prezenţi la stand au oferit, de asemenea, sfaturi personalizate pentru nevoile fiecărui participant. Peste 7000 de persoane s-au alăturat Caravanei în cele şase oraşe, s-au colectat aproape 100 de kilograme de periuţe uzate şi s-au distribuit peste 10.000 de periuţe noi.

Pe parcursul anului, ”Zâmbește România” a derulat şi un program de educare în școli din întreaga ţară, alături de specialiști în igiena orală. Peste 20.000 de elevi din clasele primare au fost implicaţi în campanie până la finele programului. De asemenea, în cadrul acestui program în școli, s-a realizat în premieră și un studiu privind afecțiunile dentare ale copiilor din ciclul primar, pe un eșantion format din 10.000 de copii. Rezultatele studiului au fost analizate de specialiștii Facultății de Medicină Dentară, UMF Carol Davila București și urmează să fie făcute publice în acest an.

Pe lângă activităţile educaţionale, în cadrul campaniei au fost oferite consultaţii gratuite în cabinete stomatologice din întreaga ţară, uşor de programat prin intermediul secţiunii "Consultaţii stomatologice gratuite" de pe www.zambesteromania.ro.

În ediția din 2013, echipa Zâmbește România a dat “Bună dimineața” călătorilor din Gara de Nord, printr-un flashmob inedit, în pijamale. Trecătorii au primit apoi materiale de informare cu privire la pașii esențiali pentru o igienă orală corectă. Click aici pentru a vedea clipul video.

Mai departe, mesajele educative au fost transmise și prin intermediul unui filmuleț amuzant, realizat de Zâmbește România în parteneriat cu grupul umoristic “10 lucruri” – parodia vorbește despre efectele devastatoare ale unei igiene orale precare și poate fi urmărită aici.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri